Prag - 5 Dana

prague
Prag
299

CIJENA: 299,00 KM (first minute ponuda za uplate do 15.10.2021)

Cijena nakon 15.10.2021. iznosi 315,00 KM

Day 1
DAN, Srijeda (23.11.2022), Sarajevo – Zenica – Doboj – Zagreb

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa u 19:00h. Vožnja preko Zenice, Doboja (Banja Luke), do Bosanskog Broda/Gradiške. Noćna vožnja preko Hrvatske,Mađarske do Praga.

Day 2
DAN, Četvrtak (24.11.2022), Prag

Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i u dogovoru sa vodičem,polazak(javnim prijevozom) prema centru grada,slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel,noćenje.

Day 3
DAN, Petak (25.11.2022), Prag– Dresden – Prag

Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Obilazak grada: Bruhelska terasa, Hofkirche(katolička katedrala), Semperoper, Zwinger, Furstenzug (zid Saskih vojvoda), Frauenkirche (Bogorodična crkva). Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak prema Pragu i dolazak u večernjim satima. Noćenje.

Day 4
DAN, Subota (26.11.2022), Prag

Doručak. Poslije doručka mogućnost fakultativnog obilaska grada: Praški dvorac na Hradčanima (najveći dvorac u Češkoj, mjesto gdje su češki kraljevi, rimsk imperatori i predsjednici imali svoje urede, danas sjedište predsjednika Republike Češke), katedrala sv. Vita, bazilika sv. Georgija, muzej Franca Kafke. Nastavak razgledanja Malostranske namjesti, prelazak preko najstarijeg mosta u gradu (Karlov most), zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom). Slobodno vrijeme u centru grada. U večernjim satima mogućnost odlaska na krstarenje Vltavom. Odlična prilika da uživate u večernjoj panorami Zlatnog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

Day 5
DAN, Nedjelja (27.11.2022), Prag – Budimpešta

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Budimpešti. Dolazak u Budimpeštu i obilazak najznačajnijih znamenitosti: Rakoci bulevar, Andraši bulevar, Oktagon trg, Opera, trg heroja – trg povjesne priče o nastanku Mađarske i Budimpešte. Nastavak vožnje prema Budimu i odlazak do Budimske tvđave gdje se sa ribarskog bastiona pruža nezaboravan pogled na Dunav, mostove preko Dunava, zgradu Parlamenta i baziliku svetog Stefana. Zadržavanje od cca 3h. U dogovoreno vrijeme polazak prema Bosni i Hercegovini i dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA UKLJUCUJE

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Usluge pratioca/vodiča grupe,
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu 3* u Pragu u centru grada

CIJENA NE UKLJUCUJE

 • FakultativnI izleti (Obilazak Praga 15,00€, krstarenje Vltavom 25,00€, Dresden 30,00€, obilazak
 • Budimpešte 10,00€, - Paket izleta 75,00€)
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 10,00 KM do 60 godina starosti,
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje preko 60 godina starosti iznosi 20,00KM,
 • Doplata za 1/1 sobu 100,00 KM.
Expand/Close

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta i maršute putovanjausljed nepredviđenih okolnosti. Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije) Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 45 putnika

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM315 BAMKM299/osoba
299
Total KM 299 BAM

O putovanju

 • Autobus
 • uključen u cijenu
 • Prag
 • dvokrevetne soba