Početna > Destination > Istanbul (nova godina)

Istanbul (nova godina) - 5 Dana

istanbul
Istanbul (nova godina)
339

Istanbul (tur: İstanbul), kroz historiju također poznat i kao Carigrad, Konstantinopolj ili Bizantium, je najveći grad u Turskoj, privredni, kulturni i historijski centar i jedan od najvažnijih gradova ove transkontinentalne države. Transkontinentalni je grad Evroazije, što je jedna od njegovih posebnosti. Nalazi se na obeje strane Bosforskog moreuza, između Crnog i Mramornog mora, obuhvatajući prirodnu luku Zlatni rog (Haliç). Iako se prostire na dva kontinenta, smatra se evropskim gradom, sa privrednom i historijskom jezgrom koja se nalazi na evropskoj strani. Grad je također administrativni centar Istanbulske provincije, ali ne i glavni grad Turske. Sa oko 14,7 miliona stanovnika, jedan je od najmnogoljudnijih gradova svijeta, 7. najmnogoljudniji grad na svijetu i prvi takav u Evropi.

Day 1
DAN, Subota (29.12.2018), BiH – Srbija – Bugarska – Turska

Okupljanje grupe na ranije dogovorenom mjestu. Polazak autobusa u podnevnim satima. Putovanje preko Višegrada, Srbije i Bugarske uz usputne pauze radi odmora grupe. Noćna vožnja.

Day 2
DAN, Nedjelja (30.12.2018),Istanbul

Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi zajednička šetnja gradom uz odlazak do džamije Sulejmanije sa koje se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog i Galatin most,slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

Day 3
DAN, Ponedjeljak (01.01.2019) Istanbul

Nakon kraćeg odmora krećemo (fakultativno) na pješačku turu u kojoj ćemo obići Sultan Ahmet džamiju poznatiju kao Plava džamija; Hipodrom sa monumentima (Njemačka fontana, Egipatski Obelisk, Zmijski stub); Aya Sofiju – bizantisku crkvu iz 7. vijeka, za vrijeme Osmanskog carstva pretvorenu u džamiju, a koja je sada muzej Topkapi palate sa riznicom – nekadasnje rezidencije otomanskih sultana. Po završetku pješačke ture dolazimo do Kapali čaršije,odlazak u šoping i povratak u hotel. U predvečernjim satima javnim prijevozom odlazak na doček Nove 2019god. Noćenje.

Day 4
. DAN, Utorak (02.01.2019) Istanbul

Doručak. U prijepodnevnim satima fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni rog – najljepši dio Istanbula,Dolmabahče, Bešiktaš, Ortakoj , Rumeli Hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Yedikule, Djevojačka kula... Predlažemo fakultativni obilazak jedinstvenog Miniaturk muzeja sa obilaskom kvarta Ejup i vožnju žičarom do poznatog vidikovca Pjer Lotti i odlazak na Čamlidžu u azijskom dijelu grada. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak u jedan od nacionalnih restorana, gdje ćete imati priliku da se upoznate sa orijentom uz tursku kuhinju, trbušne plesačice, folklor i animacioni program. Noćenje.

Day 5
DAN,Utorak (03.01.2019) Istanbul - BiH

Doručak. Odjava iz hotela i u dogovoreno vrijeme polazak prema BiH .Dnevna vožnja preko Bugarske i Srbije uz usputne pauze radi odmora grupe. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Usluge pratioca/vodiča grupe,
 • Upoznavanje sa starim dijelom grada u Istanbulu
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3* u Istanbulu (Laleli, Aksaray),

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Fakultativni izleti: ulaznice za muzeje Hagia Sophia & Topkapi palace 60,00€,
 • Krstarenje Bosforom& Dolmabahce palate sa ulaznicama 55,00€.
 • Paket izleta 105,00€.
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 10,00 KM do 60 godina starosti,
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje preko 60 godina starosti iznosi 20,00KM,
 • Individualne troškove.
Expand/Close

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta usljed nepredviđenih okolnosti. Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije) Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 45 putnika

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM389 BAMKM339/osoba
339
Total KM 339 BAM

O putovanju

 • Istanbul
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen doručak
 • Busom