Početna > Destination > Venecija Karneval -1 Noć

Venecija Karneval -1 Noć - 3 Dana

masks-1861468_1280-min
Venecija Karneval -1 Noć
119

Venecija je grad u Italiji i jedna od najljepših kulturno-historijskih cjelina na jadranskoj obali i cijelom Mediteranu. Grad duge i vrijedne historije nalazi se na sjeveroistoku Italije i centar je regije Veneto i provincije Venecija. Venecija spada među najljepše turističke ciljeve u cijeloj Evropi, a poznata je po svom tradicionalnom Karnevalu. Venecija se nalazi na sjevernoj obali Jadranskog mora. Umjesto ulica grad presijeca 150 kanala preko kojih je izgrađeno mnoštvo malih mostova. Saobraćaj obavljaju brodovi, čamci i gondole. Najveći kanal je Kanal Grande, koji prolazi sredinom grada, a na njemu se nalazi Ponte Rialto, most koji predstavlja najvažniju spojnicu dva velika dijela grada. U centru grada je Markov trg sa starom crkvom Sv. Marka i sa veličanstvenom Duždevom palatom. Venecija je 3600 m dugim mostom spojena sa kopnom, gdje su se razvila velika predgrađa Mestre i Margera. Veneciju godišnje posjećuju milioni turista. U njoj se svake godine održava filmski festival, a poznata je i po proizvodnji stakla, čipke, predmeta od zlata, srebra i kože.

Day 1
DAN, Petak (14.02.2020), Sarajevo

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa u 18.00h. Noćna vožnja preko Sarajeva,Doboja, Banja luke, Hrvatske i Slovenije do Italije uz usputne pauze po potrebi grupe.

Day 2
DAN, Subota (15.02.2020), Venecija – Lago di Garda

Dolazak do luke Punta Sabbionni, odakle nastavljamo brodom prema Veneciji (fakultativno). Po dolasku u Veneciju slijedi obilazak grada u pratnji stručnog vodiča: crkva della Pieta, spomenik Vittoriu Emanuele II, zatvor i palazzo Ducale, most uzdaha, trg sv. Marka, Bazilika sv. Marka, Sansovinijeva biblioteka, Campanile, Procuratie i na kraju obilaska most Rialto. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje sa gradom. U dogovoreno vrijeme polazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

Day 3
DAN, Nedjelja (16.02.2020), Lago di Garda – Verona

Doručak i polazak prema Veroni. Po dolasku u Veronu fakultativni obilazak grad i najznačajnijih znamenitosti poput : trga Bra,Rimskog Amfiteatra, palazzo Barbieri, Gran Guardie, trga Erbe, Domus Mercatorum. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje sa gradom. Nakon obilaska i slobodnog vremena nastavljamo putovanje outlet centru http://www.palmanovaoutlet.it/ uz zadrzavanje od cca 2h. Planirani dolazak u Bosnu i Hercegovinu je u ranim jutarnjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Usluge pratioca/vodiča grupe,
 • 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu 3*

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • FakultativnI izleti: obilazak Venecije 20,00 € i obilazak Verone 25,00 €. (Paket izleta 40,00€)
 • Hotelska taksa 1,50 € po danu po osobi- plaća se u agenciji
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 6,00 KM do 60 godina starosti,
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje preko 60 godina starosti je 12,00KM,
 • Doplata za 1/1 sobu 120,00 KM.

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM119/osoba
119
Ukupno KM 119 BAM

O putovanju

 • Venecija
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen u cijenu
 • Busom