Početna > Destination > TOSKANA 22.11.-27.11.

TOSKANA 22.11.-27.11. - 6 Dana

Tuscany-in-November-1
TOSKANA 22.11.-27.11.
349

TOSKANA je jedna od najromantičnijih regija Italije. Idealna je turistička destinacija za ljubitelje umjetnosti koji pri tom vole da uživaju i u sporom ritmu countryside i vinskog turizma. Brežuljci pod vinogradima uobičajeni su pejzaž ove regije; gdje god da krenete, sa obje strane puta prostiru se nepregledni vinogradi, tako da je odmah jasno zbog čega je Toskana jedna od najpopularnijih vinskih regija na svijetu. Osim jako duge tradicije, koja seže još u doba Starog Rima, Toskana je čuvena i po nekoliko svjetski priznatih vinskih oblasti – Chianti, Brunello di Montalcino i Vino Nobile di Montepulciano. Inače, više od 80% proizvodnje u Toskani čine crvena vina, po kojima je ona i postala slavna, a glavna sorta je sangiovese, koja se javlja u različitim lokalnim verzijama.

CIJENA ARANŽMANA:

HU CAMPING FIRENZE 1/2 SOBA: 349.00 KM PO OSOBI do 31.10. – regularna cijena 399.00 KM po osobi

HU CAMPING FIRENZE 1/3 SOBA: 299.00 KM PO OSOBI do 31.10. – regularna cijena 349.00 KM po osobi

HU CAMPING FIRENZE 1/4 SOBA: 289.00 KM PO OSOBI do 31.10. – regularna cijena 339.00 KM po osoni

HU CAMPING FIRENZE 1/5 SOBA: 269.00 KM PO OSOBI d0 31.10. – regularna cijena 319.00 KM po osobi

Djeca 2-12 godina imaju 10% popusta na navedene cijene aranžmana!

Day 1
DAN -22.11.

Sastanak grupe na unaprijed dogovorenom mjestu. Polazak u poslijepodnevnim satima.Noćnja vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama za odmor i regulisanje carinskih kontrola.

Day 2
DAN - 23.11.

U prijepodnevnim satima dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevjekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i lijevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku slijedi obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak puta ka Firenci. Smještaj u camping.Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.

Day 3
DAN – 24.11.

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Firence. Firenca, grad u kome su živjeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo. Po dolasku obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, Krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna posjeta), most Vekio na reci Arno.Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku.Noćenje.

Day 4
DAN – 25.11.

Fakultativni odlazak u Sienu i San Gimignano. San Gimignano je mali utvrđeni srednjevjekovni grad na brdu u pokrajini Siena, poznat po svojoj srednjevjekovnoj arhitekturi, posebno po svojim tornjevima, koji se mogu vidjeti s nekoliko kilometara udaljenosti. Gradić je poznat i po svom bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobija samo od loze koja raste u okolini. Nastavak puta za Sienu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najljepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Firencu. Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.

Day 5
DAN – 26.11.

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pise i Luke. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vrijeme. Nakon toga odlazak u jedan od najljepših gradova regije Toskane Luku. Slijedi obilazak grada uz pratnju vodiča: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... U popodnevim satima polazak za Bosnu i Hercegovinu. Noćna vožnja.

Day 6
DAN – 27.11.

Dolazak na mjesto polaska u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA UKLJUČUJE

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima)
  • Smještaj u HU Camping Firenza na bazi 3 noćenja bez doručka u odabranom smještaju
  • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

  • Putničko osiguranje 10,00 KM po putniku
  • Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju ( Total 6 eur – Obavezna tur.taksa je u Italiji uvedena 2011.god)
  • Fakultativne izlete i ulaznice za diskoteke

O putovanju

  • Toskana
  • Dvokrevetne i trokrevetne sobe
  • Busom