Početna > Destination > SKOPLJE NOVA GODINA

SKOPLJE NOVA GODINA - 4 Dana

novogodishna-skopje
SKOPLJE NOVA GODINA
999

29.12.2023. – 01.01.2024.

(4 dana – 3 noćenja) – DIREKTAN LET IZ SARAJEVA

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (do 15.11.) – 799, 00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA – 999, 00 KM

Day 1
DAN 29.12. SARAJEVO – SKOPLJE

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu cca 2 h prije leta. Let za Skoplje na redovnoj liniji Sarajevo-Skoplje u 21:05 h. Slijetanje u Skoplje u 22:15 h. Transfer do hotela I check in.Noćenje.

Day 2
DAN - 30.12.2023. OHRID

Doručak. Fakultativni izlet u Ohrid. Dolazak u grad Ohrid, koji se ujedno smatra i biserom Makedonije – jedno od najstarijih europskih naselja pod UNESCO-ovom zaštitom, a koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 metra, a na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Slijedi razgled uz pratnju lokalnog i našeg vodiča: Crkva sv. Sofije – Crkva sv. Bogorodice Perivlepta – Antički amfiteatar – Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero – Crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. U Ohridu se također nalaze mnogobrojne radnje s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Slobodno vrijeme za ručak I slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak za Skoplje u večernjim satima. Noćenje.

Day 3
DAN - 31.12.2023. SKOPLJE – NOVA GODINA

Doručak. Nakon doručka FAKULTATIVNO slijedi razgled Skoplja pješice uz pratnju vodiča: Počinjemo kod Starog željezničkog kolodvora, gdje će nas dočekati lokalni vodič te idemo pješice u razgled centra grada na rijeci Vardar: Bulevar Makedonija – Feudalni toranj – Memorijalni centar Majke Terezije gdje se nalazi i njena bista, te u blizini i njezina rodna kuća – centralni gradski trg sa spomenikom ratniku na konju ( Neslužbeni spomenik Aleksandru Makedonskom ) – Stari kameni Most iz 6. stoljeća ( Dušanov most ) – Spomenik Filipu Makedonskom – Daut Pašin hamam iz 15. stoljeća – Crkva Svetog Spasa koja se djelomično nalazi pod zemljom – Gradska tvrđava Kale koja dominira nad Vardarom, a odakle koje se pruža prekrasan pogled na Skopje, s jedne strane na novi stadion “Filip II Arena” a s druge strane na centralni dio Skopja – džamija Mustafa paše te potom ponovo dolazimo do starog dijela grada, tzv. Stara Čaršija. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I istraživanja Skoplja.U večernjim satima mogućnost dočeka Nove godine u sklopu hotela ili u jednom od restrorana sa tradiocionalnom muzikom I hranom. SRETNA NOVA GODINA!

Day 4
DAN - 01.01.2024. SKOPLJE - SARAJEVO

Doručak.Check out iz hotela I slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma I let za Sarajevo u 18:50 h. Dolazak u Sarajevo planiran u 20:10 h. Kraj programa

CIJENA UKLJUČUJE

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Skoplje - Sarajevo
 • Transfer od aerodrom – hotela - aerodrom
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu Contintenal 4*
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Skoplju kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 8 KM
 • Večera za doček Nove godine

O putovanju

 • Skoplje
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen u cijenu
 • Avionom