Početna > Destination > RIM 23.11.-28.11.

RIM 23.11.-28.11. - 6 Dana

rim
RIM 23.11.-28.11.

Kada Vam kažu RIM, obavezno će Vam odmah pasti na pamet sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikan…Posjetite mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražite sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetite španjolski trg, te obiđite Vatikan i uvjerite se da je Mikelanđelo zaista bio genije…. Zar je potrebno više razloga za odlazak u Rim?I ne zaboravite – SVI PUTEVI VODE U RIM!!!

CIJENA ARANŽMANA:

 HU CAMPING ROMA  1/2 – 349.00 KM po osobi do 31.10. – regularna cijena aranžmana 399.00 KM po osobi

HU CAMPING ROMA 1/3 – 299.00 KM po osobi d0 31-10.- regularna cijena aranžmana 249.00 KM po osobi

 

Day 1
DAN -23.11.

Polazak sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

Day 2
DAN – 24.11.

Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u HU Roma Camping In Town kompleks a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta - Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima.Povratak u kamping. Noćenje.

Day 3
DAN – 25.11.

Nuovo, Opera San Carlo, Galleria Umberto I, Piazza del Plebiscito, Statua di Augusto, Castel dell Ovo, shopping ulica Via Toledo,itd…

Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Preporuka je odlazak u jednu od najstarijih, a po mnogima i najboljih picerija svijeta, Pizzeria Brandi. Slobodno vrijeme možete ispuniti I odlaskom do Caffe bar Nilo gdje se nalazi oltar posvećen legendi ovog grada Armandu Diegu Maradoni. Nakon slobodnog vremena, povratak u Rim.

Nakon slobodnog vremena za odmor, polazak prema centru Rima gdje ćemo se opet zabaviti do jutarnjih sati u nekom od poznatih klubova ovog grada. Povratak u kamping. Noćenje.

Day 4
DAN - 26.11.

Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija.

U poslijepodnevnim satima izaberite slobodno vreme u gradu ili poslijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zastitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rim. Nakon posjete Tivoliju, povratak u kamping I pripreme za večernji odlazak u neki od poznatih rimskih klubova. Povratak u kamping. Noćenje

Day 5
DAN – 27.11.

Check out iz bungalova i polazak prema centru grada. Slobodno vrijeme u centru grada ili mogućnost fakultativnog izleta “Priče gladijatora i imperatora” na kojem ćete uz vođenje lokalnih vodiča imati priliku ući u Koloseum I Rimske forume i saznati sve tajne koje se vežu sa život najpoznatijih rimskih gladijatora I imperatora.Slobodno vrijeme u Rimu do kasnih podnevnih sati. Polazak za BiH te noćna vožnja kroz Italiju.

Day 6
DAN -28.11.

Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima narednog dana.

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...);
 • Smještaj u HU Camping Roma na bazi 3 noćenja bez doručka 1/2 ili 1/3 bungalovima
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje I klubove:
 • RIM PANORAMA
 • TAJNE VATIKANSKIH MUZEJA
 • TIVOLI
 • NAPULJ
 • PRIČE GLADIJATORA I IMPERATORA
 • ULAZNICU ZA DISKOTEKU/KLUB (PAKET DVIJE NOĆI)
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM
 • Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju ( Total 6 eur – Obavezna tur.taksa je u Italiji uvedena 2011.godine http://www.turismoroma.it/news/contributo-di-soggiorno?lang=en)

O putovanju

 • Rim
 • Dvokrevetne i trokrevetne sobe
 • Uključen u cijenu
 • Busom