Početna > Destination > PRAG 23.11.-28.11.

PRAG 23.11.-28.11. - 4 Dana

new-years-prag
PRAG 23.11.-28.11.
349

Prag, nekada zvan gradom stotinu tornjeva, Zlatnim gradom, majkom svih gradova… Ukoliko niste imali prilike da posjetite ovaj evropski dragulj, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca i da vidite i osjetite beskrajno prostranstvo i panoramu koja će vas ostaviti bez daha. Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stjecišta kulturne elite.U njemu su živjeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela.Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvijek!

CIJENA ARANŽMANA:

349.00 KM PO OSOBI DO 31.10. – Regularna cijena aranžmana 399.00 KM po osobi

Day 1
DAN – 23.11.

Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih kontrola I pravljenja pauzi.

Day 2
DAN -24.11.

Dolazak u Prag. Mogućnost posjete nekog od shopping centara. Smještaj u hotel iza 15 00 h. Nakon check inna odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Day 3
DAN – 25.11.

Doručak. Fakultativno: cjelodnevni obilazak grada Hradčani, novi i stari kraljevski dvorac, katedrala Sv. Vita. Staro mjsto, Karlov most, Staromjestski trg, Vaclavsi trg. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Fakultativno: u večernjim satima mogućnost odlaska na krstarenje rijekom Vltavom. Povratak u hotel. Noćenje.

Day 4
DAN – 26.11.

Doručak. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon Drugog Svjetskog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper, dok je najpoznatija protestantska crkva Frauenkirche obnovljena tek 2005. godine (obnova je počela 1993. godine jer komunistička vlast nije brinula za obnovu sakralnih objekata uništenih u ratu). Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zwinger – možda i najpoznatija znamenitost Dresdena čije ime upućuje na dio obrambenog sistema, a zapravo je – palača, i to poprilično velika. Sastoji se od osam paviljona koje se isplati pogledati i samo izvana, ali pravi je doživljaj kad uđete unutra jer ih je većina pretvorena u muzeje. Bruhlska terasa (Brühlsche Terrasse) – Bruhlsku terasu često zovu i balkonom Europe. To je veliki plato na kojem se nalazi mnoštvo historijskih zgrada u čijem je podnožju široka ograđena šetnica. Ovdje vrvi život građana i turista. Tu se šeta i sjedi u restoranima s najljepšim pogledom, a ponekad se odvijaju i važna javna događanja. Podno terase teče normalni gradski promet, malo dalje je riječna plovidba, a sve to međusobno se ne ometa, već živi u skladu. Slobodno vrijeme... Povratak prema Pragu i dolazak u večernjim satima. Noćenje.

Day 5
DAN – 26.11.

Doručak. Polazak za Beč. Vožnja sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Beč u poslijepodnevnim satima. Slobodne aktivnosti ili fakultativno razgledanje grada: Ring, Opera, Parlament, dvorac Hofburg, katedrala sv. Stefana, Hunderdwaserhaus.... U poslijepodnevnim satima polazak prema BiH. Vožnja sa usputnim pauzama. Dolazak u Sarajevo, poslije ponoći/jutranjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima);
 • Smještaj u hotelu Olympik Congress 4* ili sličan na bazi 3 noćenja sa doručkom;
 • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • PZO 2 KM po danu;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 150 KM;
 • Fakultativne izlete:
 • Obilazak Praga
 • Krstarenje Vltavom
 • Obilazak Dresena
 • Obilazak Beča

O putovanju

 • Prag
 • Dvokrevetne i trokrevetne sobe
 • Uključen u cijenu
 • Busom