Početna > Destination > Myra, Dalyan, Efes, Pamukkale, Hierapolis i Antalija

Myra, Dalyan, Efes, Pamukkale, Hierapolis i Antalija - 8 Dana

Myra, Dalyan, Efes, Pamukkale, Hierapolis i Antalija
976

Kružno putovanje TURSKOM: Myra, Dalyan, Efes, Pamukkale, Hierapolis i Antalija

LIKIJA sa uključenim letom i taksama, noćenjima sa polupansionom u hotelima 4 i 5*, transfer + fakultativni izleti

Hoteli:

– Hotel Karmir 5* (Kemer), ili sličan na području Antalije

– Hotel Dalaman Airport 4* (Mugla) ili sličan.

– Hotel Tusan 5* (Kušadasi) ili sličan.

– Hotel Adempira 5* (Pamukkale) ili sličan.

Dodatne usluge plaćaju se u agenciji

 • Osiguranje od otkaza putovanja 25,00 KM (usljed opravdanih razloga: smrt, bolest i sl.)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 205 KM.
 • Pzo za osobe do 70 godina iznosi 16,00 KM.
 • Pzo za osobe od 70 do 80 godina iznosi 40,00 KM.
Day 1
Dan, Let za Antaliju

Let na redovnoj liniji iz Sarajeva za Antaliju preko Istanbula. Na izlazu iz aerodroma dočekat će Vas vodič i poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotelu na području Antalije. Večera.

Day 2
Dan, Myra - Sv. Nikola

Doručak u hotelu. Na putovanju Vas vodimo duž obalnog puta koji pruža izvrstan pogled na more, mirne borove šume i brdovite vrhove planina Taurus. Uskoro stižete u Myru. Tamo posjećujete kamene grobnice, koje su među najfascinantnijim mjestima koje treba posjetiti u Turskoj. Grobnice i sarkofazi datiraju od 4. stoljeća p.n.e. U Myri se također nalazi crkva Sv. Nikole, gdje je sahranjen Sv. Nikola. Večera. Noćenje na području Mugle.

Day 3
Dan, Likija

Doručak u hotelu. Danas idemo na putovanje brodom kroz močvarni pejzaž Dalyana. Plaža Iztuzu, poznatija i kao plaža kornjača, koja se nalazi na kraju lagune, je dostupna samo brodom. Tu ćemo napraviti pauzu, plivati i vratiti se na obalu. Nastavljamo putovanje do Kušadasija, gdje ćemo provesti sljedeće 2 noći. Večera.

Day 4
Dan, Efez

Doručak u hotelu. Danas ćemo posjetiti Efez, jedno od najvećih arheoloških nalazišta na svijetu. Grad je odlično očuvan. Antikviteti čekaju da ih dalje istražite: javna agora, Domicijev hram, Nymphaeum, termalni izvori, prostrani teatar (među najvećim na svijetu sa 25.000 sjedišta), mramorna avenija Arkadia, i Celzijusova biblioteka. Večera.

Day 5
Dan, Pamukkale

Doručak u hotelu. Put kroz prekrasnu dolinu Mäanderdo Pamukkale, na bosanskom poznatiju pod nazivom „Dvorac od pamuka“. Snježnobijeli krečnjak vidljiv izdaleka od kojeg su izgrađene terase je stvoren od sedimenata oblikovanih termalnim vodama. Fascinantni prirodni spektakl je od drevnih vremena poznat po ljekovitim svojstvima. Nakon dolaska ćete imati priliku da se okupate na termalnom izvoru termalnog hotela. Noćenje u Pamukkaleu. Večera.

Day 6
Dan, Hierapolis

Doručak u hotelu. Ruševine fantastičnog grada Hierapolisa, koji je bio na vrhuncu slave tokom Rimskog Carstva, se protežu duž ruba terasa od krečnjaka. U njih spadaju ostaci temelja Apolonovog hrama koji datiraju iz III stoljeća n.e. Rimski teatar je prekrasan i raskošan sa pedeset stepenica od travertina. Putovanje se nastavlja kroz nevjerovatni krajolik Planina Taurus u Antaliji, uključujući posjetu pletionici ćilima, gdje ćete se upoznati sa cjelokupnim procesom proizvodnje ćilima (od proizvodnje sirovina; svile, pamuka i vune do završenog pletenog proizvoda). Dva noćenja na području Antalije. Večera

Day 7
Dan, Antalija – Vodopadi Karpuzkaldıran

Doručak u hotelu. Posjeta Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Krasi ga bogata vegetacija koja raste zaštićena prekrasnim planinskim krajolikom planina Taurus. Vidjet ćete simbole grada, Munaru Yivli koja predstavlja „valjanu“ munaru, gradski sat je postavljen na drevni toranj gradske utvrde, marinu i najbolje očuvani dio gradskih zidina. Tokom obilaska grada ćete imati priliku da odete u shopping, naročito nakita i kože. Nakon toga ćete otići u obilazak Vodopada Karpuzkaldıran. Večera.

Day 8
Dan, Polazak

Doručak u hotelu. Dovest ćemo Vas na aerodrom autobusom po rasporedu polaska kako biste otputovali kući. Let je na redovnoj liniji iz Antalije za Sarajevo preko Istanbula.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Povratni let Sarajevo – Istanbul – Antalija, uključene takse (Pegasus Airlines, prtljag 20 kg + 8 kg)
 • Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima
 • Koktel dobrodošlice
 • Kvalificirani turistički vodič, vodič čeka putnike na aerodromu u Antaliji
 • 7 noćenja u hotelima sa 4 - 5* zvjezdica
 • Polupansion
 • Sve ulaznice kako se navodi u programu

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Izlet brodom Kekova (s ručkom) 45 €
 • Izmir (poludnevni izlet sa ručkom) 55 €
 • Dalyan (poludnevni izlet sa ručkom) 40 €
 • Akvarij 30 €
 • Vožnja balonom u Pamukkaleu 150 € ukoliko dozvole vremenski uslovi
 • Ručak 15 €
 • Lične troškove
 • NADOPLATA ZA JEDNOKREVETNU 205,00 KM
Expand/Close

NAPOMENE

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste.. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji. Važno: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Galileo Travel D.O.O te se primjenjuju uslovi otkaza putovanja turističke agencije Galileo Travel d.o.o. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tokom izleta je u Vašoj vlastitoj odgovornosti. Satnice leta i tačne nazive hotela agencija dostavlja putnicima 10 dana pred polazak. Prijave / rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 50% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 30 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu avansa. Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM976/osoba
976
Ukupno KM 976 BAM

O putovanju

 • Turska
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen u cijenu
 • Avionom