Početna > Destination > KAPADOKIJA NOVA GODINA 30.12-03.01

KAPADOKIJA NOVA GODINA 30.12-03.01 - 6 Dana

kapadokya
KAPADOKIJA NOVA GODINA 30.12-03.01
1199

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

HOTEL HEYBE 3* FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA do 15.11. 1199, 00 KM/REGULARNA CIJENA ARANŽMANA 1299, 00 KM

HOTEL CAPPADOCIA CAVE 4* FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 1299, 00 KM/REGULARNA CIJENA ARANŽMANA 1399, 00 KM

Day 1
DAN 29.12.

Sastanak grupe je na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo cca 2 sata prije leta. Check in i prijava na let Turkish Airlines (1022 15:25h) nakon čega slijede pasoške i carinske formalnosti. Polijetanje. Slijetanje u Istanbul (19:15h). Odlazak na «domaći» terminal te nastavak leta na liniji za Kayseri (20:45h). Slijetanje u Kayseri (22:10h). Transfer do hotela u mjestu Goreme u samom srcu Kapadokije. Smještaj u tradicionalni boutiqe hotel . Noćenje.

Day 2
DAN 30.12.

Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sjećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posjetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima prije svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mjesta gdje nas čekaju baloni u koje se, nakon napuhavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polijecemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gdje ih vjetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao bijeli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svjetlosti i neba. Čudesni let završavamo slijetanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gdje nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad.

Day 3
DAN 31.12.

Tokom ove prelijepe ture imate priliku da se upoznate sa najljepšim i najpoznatijim predjelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gdje ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao prije 10 hiljada godina. Poslije panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zastitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Moguća posjeta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mjestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stijenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. U večernjim satima mogućnost odlaska na doček Nove godine u tradionicalni turski restoran i gala večeru. SRETNA NOVA GODINA!

Day 4
DAN 01.01.2024.

Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet JAHANJE KONJA. Ovaj izlet Vam pruža uzbudljivo i nezaboravno iskustvo razgledanja, jer ćete jahati kroz prekrasne doline s jedinstvenim vulkanskim formacijama. Istražiti ćete doline Kapadokije, ruže i ljubavi i jahati konje kroz staro grčko selu Cavusin. Također ćete vidjeti Cappadociu iz drugačije perspektive gledajući njene nevjerovatne brežuljke i vilinske dimnjake s prizemlja ILI I Dvosatna tura na QUAD motorima za istraživanje najljepših krajolika Kapadokije! Nestandardno razgledanje i neobična avantura u džungli kroz Göreme, dolinu Güllüdere, dolinu Love i selo Vuavuşin. Dvosatna tura. Sa ovim terenskim četverotočkašima lako je upravljati, potpuno su automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već radi uživanja i izazova.

Day 5
DAN 02.01.2024.

Kizilcukur valley ili Crvena dolina je jedno od najljepših mjesta u cijeloj Kapadokiji. Na ovom izletu cete imati priliku da uz degustaciju cuvenih lokalnih vina uživate u pogledu na bajkovite kamene formacije i nestvaran zalazak sunca koji ste sigurno vidjeli na promotivnim snimcima i fotografijama koje stizu iz Kapadokije.

Day 6
DAN 03.01.2024.

Doručak. Check out. Transfer do aerodroma. Prijava za let Turkish airlinesa za Istanbul (09:45h). Slijetanje u Istanbul (11:20h.). Nastavak leta Turkish Airlinesom za Sarajevo (14:45h). Dolazak u Sarajevo u 14:35. Kraj programa.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Povratnu avio kartu TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo - Kapadokija - Sarajevo sa presjedanjem u Istanbulu
 • Aerodromske takse + 23 kg checkiranog + 8kg ručni prtljaga po osobi;
 • 5 noćenja sa doručkom u odabranom hotelu po izboru iz cjenovnika
 • Privatni transfer minibusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul;
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Putničko zdravstveno osiguranje 12 KM po osobi
 • Fakultativne izlete I ulaznice za muzeje
 • Boravišnu taksu od 2-6 e po osobi po danu
 • RED TOUR: 40 EUR
 • GREEN TOUR : 45 EUR
 • HORSE RIDING : 25 EUR
 • ATV SAFARI: 25 EUR
 • TURSKO VEČE: 30 EUR
 • BALONI: 190 EUR
 • *Napomena: cijene izleta nisu finalne i podložne su promjenama

O putovanju

 • Kapadokija
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen u cijenu
 • Avionom