Početna > Destination > ISTANBUL NOVA GODINA 30.12-03.01.

ISTANBUL NOVA GODINA 30.12-03.01. - 5 Dana

istanbul-fireworks-bospborus-new-year
ISTANBUL NOVA GODINA 30.12-03.01.
1109

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA do 15.11. 1109, 00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA – 1209, 00 KM

Day 1
DAN 30.12.

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona Turkish Airlines za Istanbul planirano je u 15:25h (broj leta TK1022). Dolazak u Istanbul je planiran u 19:15h na Međunardni aerodrom u Istanbulu. Nakon pasoške kontrole slijedi transfe do hotela.Check in te slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Day 2
DAN 31.12.

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM - NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLJEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKU NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Nakon krstarenje slijedi fakultativni izelet u Dolmabahče Palatu, dvorca koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike te njen prvi predsjednik posljednji je živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej koji danas poznajemo. U poslijepodnevnim satima slijedi posjeti Azijskom kontinentu i jednom od najlepših vidikovaca u istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski deo Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini!

Za doček Nove Godine Vam fakultativno nudimo odlazak na gala večeru u restoran Pera Adali koji se nalazi u sklopu hotela Grand Halic. Tradicionalna turska večer, te DJ do ranih jutarnjih sati će Vam osigurati nezaboravan doček. SRETNA NOVA GODINA!

Day 3
DAN 01.01.

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATA, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MJESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Posjeta Topkapi Saray dvorcu gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali

Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazaka u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLIJE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG I ISLAMSKOG SVIJETA. Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izlozenih u brojnim radnjama koje ovo mjesto cine misticno interesantnim.Noćenje.

Day 4
DAN 02.01.2024.

Doručak.Nakon doručka fakultativno obilazak PRINČEVSKIH OSTRVA koja se nalaze na sjeveroistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima a odnedavno i električnim minibusom za turiste. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul.Noćenje.

Day 5
DAN 03.01.2024.

Doručak, check out iz hotela. Nakon doručka planirana je posjeta Sultan Ejupu sa Miniaturkom (Turska u malom, gdje imate sve znamenitosti Turske na dlanu i svakako prilika da se uvjerite u raskoš koji ona pruža). Nakon toga odlazak prema Sultan Ejup džamiji (jednoj od ljepših u Istanbulu), slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Pierre Loti, gdje se možete osvježiti i uživati u pogledu na Zlatni rog.

Transfer do Međunarodnog aerodroma Istanbul. Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 19:30h (TK1025) Dolazak u Sarajevo.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Aerodromske takse + 20kg checkiranog + 8kg ručni prtljaga po osobi
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Lady Diana 4*
 • Grupni transfer minibusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.
 • Povratnu avio karta na redovnoj liniji Turkish Airlines na relaciji Sarajevo – Istanbul - Sarajevo

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi
 • Fakultativne izlete I ulaznice za muzeje
 • Gala novogodišnju večer – 120 e
 • Boravišnu taksu od 2-6 e po osobi po danu

O putovanju

 • Istanbul
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen u cijenu
 • Avionom