Početna > Destination > Venecija (nova godina)

Venecija (nova godina) - 3 Dana

venice
Venecija (nova godina)
185

Venecija je grad u Italiji i jedna od najljepših kulturno-historijskih cjelina na jadranskoj obali i cijelom Mediteranu. Grad duge i vrijedne historije nalazi se na sjeveroistoku Italije i centar je regije Veneto i provincije Venecija.

Venecija spada među najljepše turističke ciljeve u cijeloj Evropi, a poznata je po svom tradicionalnom Karnevalu.

Venecija se nalazi na sjevernoj obali Jadranskog mora. Umjesto ulica grad presijeca 150 kanala preko kojih je izgrađeno mnoštvo malih mostova. Saobraćaj obavljaju brodovi, čamci i gondole. Najveći kanal je Kanal Grande, koji prolazi sredinom grada, a na njemu se nalazi Ponte Rialto, most koji predstavlja najvažniju spojnicu dva velika dijela grada. U centru grada je Markov trg sa starom crkvom Sv. Marka i sa veličanstvenom Duždevom palatom. Venecija je 3600 m dugim mostom spojena sa kopnom, gdje su se razvila velika predgrađa Mestre i Margera. Veneciju godišnje posjećuju milioni turista. U njoj se svake godine održava filmski festival, a poznata je i po proizvodnji stakla, čipke, predmeta od zlata, srebra i kože.

Day 1
DAN, Petak (30.12.2018), Sarajevo

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa u 18.00h. Noćna vožnja preko Sarajeva,Doboja, Banja luke, Hrvatske i Slovenije do Italije uz usputne pauze po potrebi grupe.

Day 2
DAN, Subota (31.12.2018), Venecija – Lago di Garda

Dolazak u regiju Veneto. U zavisnosti od zadržavanja na granici moguća posjeta outlet village-u Noventa di Piave u jutarnjim satima (cca 2-3 sata). Smještaj grupe u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak na fakultativno razgledanje Venecije i doček nove godine. Odlazak brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje grada: Trg Sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika Sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vrijeme za individualni program. DOČEK NOVE 2019. GODINE. Povratak u hotel iza ponoći.Noćenje.

Day 3
DAN, Nedjelja (01.01.2019), Lago di Garda – Verona

Doručak i polazak prema Veroni. Po dolasku u Veronu fakultativni obilazak grad i najznačajnijih znamenitosti poput : trga Bra,Rimskog Amfiteatra, palazzo Barbieri, Gran Guardie, trga Erbe, Domus Mercatorum. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje sa gradom. Nakon obilaska i slobodnog vremena nastavljamo putovanje prema Bosni i Hercegovini. Dolazak predvidjen u ranim jutarnjim satima narednog dana.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Usluge pratioca/vodiča grupe,
 • 1 noćenje sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu 3* u regiji Veneto

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • FakultativnI izleti: obilazak Venecije i obilazak Verone
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 6,00 KM do 60 godina starosti,
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje preko 60 godina starosti je 12,00KM,
 • Doplata za 1/1 sobu 140,00 KM.
Expand/Close

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta i maršute putovanja usljed nepredviđenih okolnosti . Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije) Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 45 putnika

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM255 BAMKM185/osoba
185
Total KM 185 BAM

O putovanju

 • Venecija
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen doručak
 • Busom