Početna > Destination > Karneval 1 Noćenje

Karneval 1 Noćenje - 3 Dana

venice-185829_1920
Karneval 1 Noćenje
109

Venecija je grad u Italiji i jedna od najljepših kulturno-historijskih cjelina na jadranskoj obali i cijelom Mediteranu. Grad duge i vrijedne historije nalazi se na sjeveroistoku Italije i centar je regije Veneto i provincije Venecija.

Venecija spada među najljepše turističke ciljeve u cijeloj Evropi, a poznata je po svom tradicionalnom Karnevalu.

Venecija se nalazi na sjevernoj obali Jadranskog mora. Umjesto ulica grad presijeca 150 kanala preko kojih je izgrađeno mnoštvo malih mostova. Saobraćaj obavljaju brodovi, čamci i gondole. Najveći kanal je Kanal Grande, koji prolazi sredinom grada, a na njemu se nalazi Ponte Rialto, most koji predstavlja najvažniju spojnicu dva velika dijela grada. U centru grada je Markov trg sa starom crkvom Sv. Marka i sa veličanstvenom Duždevom palatom. Venecija je 3600 m dugim mostom spojena sa kopnom, gdje su se razvila velika predgrađa Mestre i Margera. Veneciju godišnje posjećuju milioni turista. U njoj se svake godine održava filmski festival, a poznata je i po proizvodnji stakla, čipke, predmeta od zlata, srebra i kože.

Day 1
DAN, Petak (22.02.2019), Sarajevo

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa u 18.00h. Noćna vožnja preko Sarajeva,Doboja, Banja luke, Hrvatske i Slovenije do Italije uz usputne pauze po potrebi grupe.

Day 2
DAN, Subota (23.02.2019), Venecija – Lago di Garda

Dolazak do luke Punta Sabbionni, odakle nastavljamo brodom prema Veneciji (fakultativno). Po dolasku u Veneciju slijedi obilazak grada u pratnji stručnog vodiča: crkva della Pieta, spomenik Vittoriu Emanuele II, zatvor i palazzo Ducale, most uzdaha, trg sv. Marka, Bazilika sv. Marka, Sansovinijeva biblioteka, Campanile, Procuratie i na kraju obilaska most Rialto. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje sa gradom. U dogovoreno vrijeme polazak prema Castelnuovo del Gardi. Smještaj u hotel. Noćenje.

Day 3
DAN, Nedjelja (24.02.2019), Lago di Garda – Verona

Doručak i polazak prema Veroni. Po dolasku u Veronu fakultativni obilazak grad i najznačajnijih znamenitosti poput : trga Bra,Rimskog Amfiteatra, palazzo Barbieri, Gran Guardie, trga Erbe, Domus Mercatorum. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje sa gradom. Nakon obilaska i slobodnog vremena nastavljamo putovanje outlet centru http://www.palmanovaoutlet.it/ uz zadrzavanje od cca 2h. Planirani dolazak u Bosnu i Hercegovinu je u ranim jutarnjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Usluge pratioca/vodiča grupe,
 • 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
 • Posjeta shopping wilagio-centru Palma Nova.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • FakultativnI izleti: obilazak Venecije 20,00 € i obilazak Verone 25,00 €. (Paket izleta 40,00€)
 • Hotelska taksa 1,50 € po danu po osobi,
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 6,00 KM do 60 godina starosti,
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje preko 60 godina starosti je 12,00KM,
 • Doplata za 1/1 sobu 120,00 KM.
Expand/Close

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta i maršute putovanja usljed nepredviđenih okolnosti . Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije) Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 45 putnika

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM119 BAMKM109/osoba
109
Total KM 109 BAM

O putovanju

 • Venecija
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen doručak
 • Busom