Početna > Destination > Rim (nova godina)

Rim (nova godina) - 5 Dana

colosseum
Rim (nova godina)
395

Rim (italijanski: Roma) jest glavni i najmnogoljudniji grad Italije i ujedno i glavni grad južnoitalijanske regije Lacio, grad bogate historije poznat i pod imenom Vječni grad. Rim je centar bogate antičke kulture, od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana, a jedan od najvećih je svakako Koloseum. Grad se nalazi u donjem toku rijeke Tiber, u neposrednoj blizini blizu Sredozemnog mora i jedan je od najvećih centara Mediterana. Smješten je na 41°54′ sjeverne geografske širine i 12°29′ istočne geografske dužine. U sklopu gradskog područja Rima nalazi se i Vatikan, crkvena država i sjedište rimokatoličke crkve i Pape.

Rim je najveći grad Italije i ima oko 2.546.000 stanovnika (2004), a procjenjuje se da u sklopu aglomeracije živi i do 3,3 miliona stanovnika.

Day 1
DAN, Subota (29.12.2018), BiH – Hrvatska – Slovenija – Italija

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa u 19:00h. Noćna vožnja preko BiH, Hrvatske i Slovenije do Italije.

Day 2
DAN, Nedjelja (30.12.2017), Rim

Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta - Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajući šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

Day 3
DAN, Ponedjeljak (31.12.2017), RIM-Vatikan

Nakon kraćeg odmora krećemo (fakultativno) na pješačku turu u kojoj ćemo obići Sultan Ahmet džamiju poznatiju kao Plava džamija; Hipodrom sa monumentima (Njemačka fontana, Egipatski Obelisk, Zmijski stub); Aya Sofiju – bizantisku crkvu iz 7. vijeka, za vrijeme Osmanskog carstva pretvorenu u džamiju, a koja je sada muzej Topkapi palate sa riznicom – nekadasnje rezideDoručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemsku atmosferu Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. U večernjim satima odlazak do centra grada na doček Nove godine. Povratak u hotel. Noćenje.ncije otomanskih sultana. Po završetku pješačke ture dolazimo do Kapali čaršije,odlazak u šoping i povratak u hotel. U predvečernjim satima javnim prijevozom odlazak na doček Nove 2018god. Noćenje.

Day 4
DAN, Utorak (01.01.2019), Rim

Doručak. Izaberite slobodno vrijeme u Rimu ili prijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Nakon povratka u Rim, popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Noćenje.

Day 5
DAN, Srijeda (02.01.2018), Rim – Sarajevo

Doručak. Nakon doručka slijedi napuštanje hotela i slobodno vrijeme za završni doživljaj grada i posjetu boemskom kvartu Trastevere. U predvečernjim satima izaberite tipičnu rimsku večeru u autentičnim restoranima. U večernjim satima slijedi putovanje kroz Italiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku.

Day 6
DAN, Četvrtak (03.01.2018), Bosna i Hercegovina

Nastavak vožnje prema BiH. Usputna zadržavanja radi odmora grupe. Dolazak na odredište u predvečernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Usluge pratioca/vodiča grupe,
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3* ili 4* u Rimu,

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 12,00 KM,
 • Taksa koja se plaća na recepciji hotela 4,00- 6,00€ noć po osobi
 • Fakultativni izleti
 • Metro karte, ulaznice u muzeje, individualni troškovi
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 12,00 KM do 60 godina starosti,
 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje preko 60 godina starosti iznosi 24,00KM,
 • Doplata za 1/1 sobu 220,00 KM.
 • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište (osim prvih sjedišta)
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM
Expand/Close

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta usljed nepredviđenih okolnosti. Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije) NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 osoba. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa stranakama o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM445 BAMKM395/osoba
395
Total KM 395 BAM

O putovanju

 • Rim
 • Dvokrevetne i trokrevetne sobe
 • Uključen doručak
 • Busom