Početna > Destination > Istanbul AVIO (nova godina)

Istanbul AVIO (nova godina) - 4 Dana

istanbul
Istanbul AVIO (nova godina)
499

Istanbul (tur: İstanbul), kroz historiju također poznat i kao Carigrad, Konstantinopolj ili Bizantium, je najveći grad u Turskoj, privredni, kulturni i historijski centar i jedan od najvažnijih gradova ove transkontinentalne države. Transkontinentalni je grad Evroazije, što je jedna od njegovih posebnosti. Nalazi se na obeje strane Bosforskog moreuza, između Crnog i Mramornog mora, obuhvatajući prirodnu luku Zlatni rog (Haliç). Iako se prostire na dva kontinenta, smatra se evropskim gradom, sa privrednom i historijskom jezgrom koja se nalazi na evropskoj strani. Grad je također administrativni centar Istanbulske provincije, ali ne i glavni grad Turske. Sa oko 14,7 miliona stanovnika, jedan je od najmnogoljudnijih gradova svijeta, 7. najmnogoljudniji grad na svijetu i prvi takav u Evropi.

Day 1
DAN, Subota (29.12.2017), Sarajevo – Istanbul

Sastanak grupe na na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul u 20.20h. Dolazak u Istanbul, slijetanje na Ataturk Internacionalni aerodrom u 00.20h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela smještaj. Noćenje.

Day 2
DAN, Nedjelja (30.12.2017),Istanbul

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Povratak u hotel. Noćenje.

Day 3
DAN, Ponedjeljak (31.12.2017) Istanbul

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon krstarenja po Bosforu, Fakultativni obilazak Dolmabahce palate, riznice blaga iz Otomanske imperije. Poslijepodne slobodno do polaska na doček nove godine. Odlazak fakultativno u nacionalni restoran, večera, bogati novogodišnji program, turski folklor, trbušni ples, animacioni program... Povratak u hotel. Noćenje.

Day 4
DAN, Utorak (01.01.2017) Istanbul

Doručak. Fakultativni izlet u jedan od najstarijih dijelova grada Eyup i panoramsko uzvisenje Pierre Lotti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Transfer do Ataturk Internacionalnog aerodroma. Let u 19.35h na relaciji Istanbul – Sarajevo.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Direktan let na relaciji Sarajevo – Istanbul - Sarajevo
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu Buyuk Sahinler 4* u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • Transfer autobusom od aerodroma Ataturk do hotela i od hotela do aerodroma Ataturk
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Aerodromske takse 220 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje (placanje u agenciji)
 • PANORAMSKO RAZGLEDANJE + TOPKAPI PALATA – 35EUR
 • KRSTARENJE BOSFOROM + DOLMABAHCE PALATA – 45 EUR
 • EYUP + PIERRE LOTTI + MINIATURK – 25 EUR
 • TURSKO FOLKLORNO VEČE – 45EUR
 • TURSKO FOLKLORNO VEČE – DOCEK NOVE GODINE – 90-100 EUR
 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 160KM
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM
Expand/Close

-Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranzmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima. -Popust za trecu osobu na pomocnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranzmana. -Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana. GALILEO TRAVEL nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani. -Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u novogodisnjoj sezoni mogu biti otežani. -GALILEO TRAVEL ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta. -Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta usljed nepredviđenih okolnosti. -Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije)

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM599 BAMKM499/osoba
499
Total KM 499 BAM

O putovanju

 • Istanbul
 • Dvokrevetne sobe
 • Uključen doručak
 • Avion