Početna > Destination > BARCELONA

BARCELONA - 4 Dana

sagrada-familia
BARCELONA
549

Barcelona, glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj, jedna od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. Urbano područje grada se proteže izvan granice gradske uprave na područje oko 803 km² i broji preko 4.200.000 stanovnika, što ga čini šestim metropolskim područjem u Europi.

Barcelona je smještena u maloj obalnoj nizini nedaleko od francuske granice u podnožju planine Collserola.

Barcelona je danas važno kulturno središte i jedna od vodećih turističkih destinacija s bogatom kulturnom baštinom. Barcelona je, nakon Pariza, Londona i Rima, četvrti grad po posjećenosti u Europi, te je, s 5 miliona turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj.

Day 1
DAN,Četvrtak (28.02.2019), Dubrovnik – Barcelona

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 05:00h. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Polijetanje aviona za Barselonu u 14:50h. Dolazak u Barselonu u 17:05h. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vijeme. Noćenje.

Day 2
DAN, Petak (01.03.2019), Dubrovnik – Barcelona

Doručak. Fakultativno cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram "Sveta Porodica" najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo do parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevim kućama Batllo i La Pedrera, avenijom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Smještaj u hotel. Noćenje.

Day 3
DAN, Nedjelja (02.03.2019), Barcelona

Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i šoping. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrti, glavnom šetalištu Rambla...fakultatvino Akvarijum, najveći u Evropi. Predlažemo Vam ili individulani odlazak u muzeje Pikasa, Miroa, voštanih figura, pomorskog muzeja, Nacionalnog muzeja Katalunje, galerije Olimpijade,..a za šoping preporučujemo popularnu i pristupačnu Špansku modnu kuću Zaru, Springfild, Mango ili robnu kuću “El Corte Ingles”. Noćenje.

Day 4
DAN, Ponedjeljak (03.03.2019), Barcelona

Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barselone za Dubrovnik u 11:55h. Po slijetanju u 14:10h, nastavak putovanja do Sarajeva.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Usluge pratioca/vodiča grupe u Barceloni,
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama hotelu Novotel Sant Joan Despi 4* ili sl
 • Transfer aerodrom-hotel –aerodrom
 • Transfer Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Aerodromske takse 195 KM
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Lokalne turističke takse
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po osobi/danu
 • Doplata za 1/1 sobu 180,00 KM

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

Cijena od BAMKM749 BAMKM549/osoba
549
Total KM 549 BAM

O putovanju

 • Barcelona
 • Dvokrevetne i trokrevetne sobe
 • Uključen doručak
 • Avionom