Početna > Destination > Albanija ljeto 2019

Albanija ljeto 2019 - 7 Dana

albanija-1024×597-1000×600
Albanija ljeto 2019

Drač  jest drugi najveći grad u Albaniji i njena najveća luka na obali Jadranskog mora. Nalazi se na zapadu države, približno 33 km od glavnog grada Tirane. Jedan je od najstarijih gradova u Albaniji.

Njegov strategijski značaj uveliko je opredjeljivao sudbinu cijele zemlje. Nalazi se na ulazu u Jadransko more što mu je davalo veliki značaj u historiji. Bio je značajan u vrijeme stare Grčke i Rima. U njemu se nalazi velika arena iz 2. vijeka nove ere, kada je bio centar rimske provincije. U srednjem vijeku je pripadao Bizantiji. Kasnije su ga posjedovali Mlečani, a Turci su ga zauzeli 1501. godine. Vijekovima je bio najveća luka u evropskom dijelu Turske carevine. Kada je Albanija postala nezavisna 1912. godine, Drač je bio njen glavni grad. To je ostao do 1920. godine.

Drač je danas grad s 114.000 stanovnika, turistički centar i najveća luka u Albaniji. Ispod starog grada razvio se novi s raznim zgradama, bulevarima i šetalištima. Nekoliko feribota saobraća svaki dan sa Italijom. Na južnom dijelu, uz plažu, izgrađeno je mnogo hotela. Drač je poznat i po morskim specijalitetima. Sve ovo ga čini privlačnim za turiste iz čitavog svijeta. U blizini se nalazi aerodrom, a povezan je autoputem s Tiranom (33 km).

CIJENA UKLJUČUJE

  • 7 (sedam) polupansiona ili 7 all inclusive u hotelu po izboru,
  • Usluge pratioca grupe i kompletnu organizaciju putovanja,
  • Ležaljke i suncobrane na plaži,
  • PDV.

CIJENA NE UKLJUČUJE

  • Prevoz turističkim autobusom do Drača (cijene navedene u cjenovniku prevoza)
  • Policu obaveznog putničkog zdravstvenog osiguranja (2,00 KM po danu)
  • Boravišnu taksu 2,00 KM po osobi i dan-u
  • Za putnike koji putuju vlastitim prevozom cijene aranžmana se uvećavaju za 10 KM po osobi
Expand/Close

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda izleta usljed nepredviđenih okolnosti. Svaki putnik mora imati putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno individualno ili preko agencije). REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana. Agencija zadrzava pravo otkaza putovanja 7 dana do pred polazak ukoliko nema dovoljan broj prijavljenih putnika. Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA Transturist Tuzla. NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama putem ugovora o gotovinskom placanju u ratama ili putem shopping kartica NLB i Unicredit banke. Provizija na kartično placanje na rate iznosi 5%. UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

Vaš upit možete poslati putem obrasca u nastavku.

O putovanju

  • Drač
  • Dvokrevetne sobe